Grasspriet verhuren april 2018

He, he, eindelijk is het dan weer zover en kunnen we weer gasten ontvangen op onze camping. We begonnen met een kletsnat terrein. Nog niet eerder zo nat gestart. Maar gelukkig droogde het snel en hebben we in april ook alweer record behaald met de hoogste temperaturen. Met die blauwe luchten vol zonnestralen merk je direct dat mensen echt zin krijgen in het kamperen. We hebben lekker wat boekingen tijdens die zonnige dagen mogen noteren!

Ondertussen zijn we de hele maand nog druk aan de bak geweest om de achterstand die we in maart hadden opgelopen bij het project “de afwasbakken” De tegelzetter, stukadoor en betonstorter moesten weer helemaal opnieuw worden ingeplant. En dan staan ze niet duimendraaiend op onze nieuwe afspraken te wachten……Met als gevolg dat we zelfs in de maand April de boel nog (net) niet voor elkaar hebben gekregen. Je snapt dat ook wij daar flink van lopen balen. Gelukkig horen we van onze gasten geen onvertogen woord hierover!

De “gewone” opstart werkzaamheden zijn grotendeels nu ook alweer gedaan. De steigers schoonschrobben en ontdoen van de uitwerpselen van de eenden die tijdens de winter, de steigers gebruiken als hangplek. De speeltoestellen schrobben met soda en groene zeep om de groene algen eraf te krijgen en onze strandbar Zimpel die weer ontdaan moet worden van de vele spinnen die tijdens de winter in allerlei hoekjes en gaatjes hun webben hebben gesponnen. En langzaam maar zeker worden de boten opgehaald van hun winterslaap plekje. We hebben dit jaar ze voor het eerst overgebracht naar de werf die ze hun wintertreatment hebben verzorgd i.p.v. dat we dat zelf hebben gedaan.

Deze maand zijn Karin en Michiel naar Het Grootste Kleinste Festival van Betekenis geweest. Een festival waar allemaal (65) toekomstmakers waren. Elke spreker (17) kreeg 14 minuten spreektijd. We hebben wel 48 uur moeten uit stuiteren voordat we weer wat konden slapen. He-le-maal hieper de piep zal ik maar zeggen. Maar wat een super inspirerende ideeën allemaal. Een ontwerper die van algen cellulose kan “kweken” en daarmee draad kan spinnen. En dan denk ik direct aan nieuwe tenten ontwikkelen natuurlijk! Een ontwerper die alle afgedankte petflessen verzameld, en daarmee stoeptegels maakt. En je weet, ook op onze camping liggen heel wat stoeptegels! En ga zo maar door. Het centrale, terugkomende thema was dat we opnieuw met elkaar moeten gaan kijken, hoe we de dingen opnieuw, beter kunnen ontwerpen/maken. En beter in de zin van passend bij een duurzame wereld!

Een andere bijeenkomst die we bezochten was het congres van het NRIT, het vrijetijd congres. Daar doen we weer nieuwe vakkennis op en krijgen we “hapklaar” de trends te horen die op ons afkomen en zien we mooie voorbeelden van collega’s hoe zij op deze trend inspelen. Altijd ook weer fijn om vakgenoten, docenten en deskundige in de Leisure sector te ontmoeten. Ik heb daar o.a. Hans Avontuur (prachtige passende naam) ontmoet. Een fotograaf die de hele wereld over reist en laat zien vanuit zijn perspectief, wat de trends waar te nemen zijn.

En verder hebben we te dealen met “de waan van de dag”. Zo was plots, onze pinautomaat kapot en dan moet je direct daarvoor een oplossing zoeken. Een nieuw apparaat past niet op het oude ISDN-systeem (dat volgend jaar vervalt) en zo komt het dat we dan toch versneld een oplossing nu moeten zoeken. De waan van de dag is ook een zoon die me belt dat hij met een lekke band naar de fietsenmaker in IJlst aan het lopen is. Of ik hem daar even kan ophalen….

Het eerste maandje zit er alweer op. We hebben alleen maar meer zin gekregen in het komende kampeerseizoen. Nu zitten we in de meivakantie die vooral wat triest en koud uitpakt. En we zijn ons aan het voorbereiden op het Hemelvaart weekend. Want dan is het altijd extra druk. Dit jaar met het project in Sneek: Bekijk op Facebook

Zal het vast extra druk worden, en extra genieten natuurlijk! Want nog nooit eerder heb je hier zoveel muzikanten kunnen horen spelen!

Het project dat we met de Berlijnse Filmmakers hebben ontwikkeld is ook te boeken vanaf mei: Hou onze facebookpagina in de gaten!

Kortom, de zomer komt elke dag een beetje dichterbij, en langzaam maar zeker wordt de camping weer gezellig gevuld met toffe gasten. Op naar de maand mei, waarin alle extra lange weekenden zitten, en hopelijk veel mooie en zonnige dagen!