Grasspriet verhuren, december 2017

De maand dat de eerste sneeuw van deze winter weer onze camping omtoverde in een prachtig wit, sprookjesachtig decor. De maand dat we met onze families bij elkaar kruipen om gezellig de feestdagen met elkaar te vieren. Maar voor ons ook de maand om alle drukwerk en onze websites weer helemaal klaar te maken voor het komende kampeerseizoen. Maar het is weer gelukt, de prijslijst hebben we begin van de maand al mogen ontvangen van onze huisdrukker. Op de website zijn alle prijzen aangepast, net als de arrangementen.

Nog steeds heeft Jessica hard gewerkt aan alle verwijzingssites weer up to date te maken. Wat bestaan er toch veel verwijzings sites en wat is het toch een hoop werk om daar weer alles netjes erbij te hebben staan. Nieuwe foto’s en teksten omdat na drie jaar er al weer heel wat beters te plaatsen is.

Maar ook al het vertaalwerk nam een hoop van haar uren in beslag!

Verder waren we naar verschillende congressen geweest. Grappig is dat er op elk recreatie congres in December (3!) telkens wel een spreker/expert was over neuro marketing.

Nog steeds kunnen we veel leren en doen we ons best om ons vak zo goed als kan, bij te houden. Met alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

Het leuke is dat je tijdens zulke bijeenkomsten ook altijd weer mensen tegen komt, die je willen helpen bij je volgende stap. Zo zei Els tegen me dat ik beslist contact op moest nemen met Bouwe de Boer van Fossielvrij Friesland. Natuurlijk heb ik dat gedaan, en we hebben direct afgesproken! We zullen elkaar vast nog wel eens weerzien, want we hebben beide een mooie droom die veel overlap heeft met elkaar.

De jongens zijn nog steeds flink aan het sjouwen met alle gesnoeide boomtakken, langzaam maar zeker begint het terrein er weer wat meer af, eruit te zien. Rond het toiletgebouw zijn we nog steeds druk met hakken, breken en schilderen. Dat wil zeggen, het werk ligt te wachten op onze handen. Maar buiten is het nu en te vochtig en te koud om te kunnen schilderen. Ik heb op een mooie, zonnige zondag nog een poging schilderen gewaagd, maar nog voordat de verf droog was, begon het te regenen. Je raadt het al, de verf spoelde deels van de muren af, ik kan het nog een keertje gaan schilderen.

December begon direct al mooi, het eerste weekend vierde we sinterklaas avond. We hadden surprises gemaakt voor elkaar. Ik kreeg als laatste mijn surprise. Judith, onze oudste dochter had mij getrokken en gaf haar cadeau en gedicht. Pakje een, pakje twee en toen als derde moest ik eerst via facetime contact zoeken met mijn moedertje, mijn zusje en schoonzusje. Toen mocht ik het kleine pakje uitpakken. Een klein, vierkant doosje van de juwelier. Ik maakte het doosje open en tot mijn stomme verbazing zat er niet een dotje watjes in, maar een druif! Een druif, stamelde ik….en keek naar onze dochter Judith?

Ze zei; “Zo groot is je tweede kleinkind!” Dat was nog eens een prachtige surprise. Jacob en ik worden weer opa en oma, wat een geweldig nieuws! Onze polletjes familie wordt weer groter!

De kerstvakantie hebben we lekker vrij voor onze familie, we keken er al naar uit om lekker rond de openhaard, kaarsjes aan en lekker eten erbij, te kunnen zitten en te genieten van elkaar. We hebben heerlijk gegeten bij “t Havenmantsje in Harlingen, nog steeds een enorme aanrader om daar helemaal culinair te worden verwent. Dat hebben ze daar echt wel goed begrepen zeg! We hebben bij familie gelogeerd en zijn naar de bios geweest. Kortom weer heerlijk om even helemaal niets te hoeven doen. Stilte voor de storm, want Januari is altijd een drukke maand, vol reserveringen en beurzen.

Graag willen we jullie een heel mooi en liefdevol 2018 toewensen. Zien we jullie dan ook weer?