Grasspriet verhuren, februari 2018

Dit is alweer de vijfde maand van onze “winterslaap” en de druk van het aankomende seizoen is erg voelbaar. Een aantal plannen waarvan we hoopte dat we er deze winter tijd voor zouden krijgen, hebben we toch maar uitgesteld voor een volgende winter. En sommige zaken trekken we nog even snel naar voren, nog net voordat het kampeer seizoen gaat beginnen.

Dit is ook de maand waar we traditiegetrouw starten met onze stagiaires. Ideaal om samen rustig vooral elkaar te leren kennen en inwerken. Maar ook om een degelijk onderzoek op te kunnen gaan starten. We beginnen met ons businessplan op een canvas weer te geven, een persona laten ontwikkelen en nog zulks om maar goed deze wat ongewone camping in kaart te kunnen brengen.

Tegelijkertijd kijken we ook naar de buitenwereld. Naar de markt, onze collega’s en de overige partijen die zich op de vrijetijdsmarkt richten. Er zijn cijfers verzameld, grafiekjes en interviews. Het zijn juist de vragen van de stagiaires die ons weer fris en fruitig houden. Want “hoezo?” doen we de dingen zo, zoals we ze doen? Juist om de dingen uit te leggen aan andere, moeten we er zelf voor zorgen dat we ze in essentie wel goed begrijpen. Niet zelden worden we ook weer geconfronteerd met nieuwe theorieën en nieuwe kennis. Een model waar we zelf nog niet eerder van hebben gehoord of een boek. Heerlijk om zo elkaar te kunnen versterken en beter te kunnen maken. We besteden dan ook altijd veel tijd aan het begeleiden van de stagiaires.

Af en toe wippen vooral seizoengasten even langs op de camping. Ze waren in de buurt of kwamen juist speciaal even langs om te kijken “hoe de boel erbij staat”. Gezellig is het dan om even samen een kopje koffie te kunnen drinken. Iets waar we altijd als het even kan, direct tijd voor vrijmaken. Het is niet alleen gezellig, zomaar even met elkaar praten, het is ook gewoon de gastvrijheid die we zo belangrijk vinden. Moet je je voorstellen dat je al op de koude, natte, kale camping komt. Je hebt even bij je caravan gekeken, dan is het toch heerlijk om even een kopje warme koffie te kunnen drinken en een gezellig praatje te kunnen maken? Het zijn juist deze kleine dingetjes die ons onderscheid van een grote camping. Dat persoonlijk contact!

Deze maand hebben we ook weer gebruikt om ons te laten inspireren en onze kennis verder te vergroten. Zo ging Nicole naar Object in Rotterdam waar ze heeft genoten van de design wereld. Is Karin naar de innovatie werkplaats in Assen geweest op de dag van de liefde en zijn we als gezin nog even een weekend tripje gaan maken naar Mechelen in Vlaanderen. Behalve dat dit soort uitjes heerlijk zijn om weer vol energie en plezier de volgende dagen te kunnen werken, zijn ze ook op een fijne manier ontspannend.

We zijn druk met het verder uitwerken van de projecten die we voor dit seizoen in de planning hebben staan. De oude toercaravan die wordt omgebouwd tot overkapt zitje, gaat langzaam maar zeker zijn eindstadium bereiken. We zijn nu al trots op deze leuke, unieke caravan! Nog even door timmeren en dan kan die op de dijk worden gezet! Ook hebben we de datums van een leuk gezelschap nu definitief kunnen maken. Ca. 50 “creatieve gekken” zullen op zaterdag middag 11 augustus opbouwen, om de twee dagen daarop de boel hier flink op stelten te komen zetten. Vuurspuwers, muzikanten, theatermakers en allerhande grappige “foodtrucks” van convoi de fête zal op veldje vier neerstrijken. Volgende maand zullen we jullie wat over een van de andere projecten vertellen.

En dan nog even een persoonlijke dienstmelding; Onze dochter Judith verwacht samen met haar Sven, deze zomer een dochtertje. Je kunt je voorstellen dat we ons allemaal al flink voorbereiden op dit nieuwe “prinsesje”. We houden jullie op de hoogte. Mocht je vragen hebben, laat het ons weten!