Grasspriet verhuren, januari 2018

Het nieuwe jaar is begonnen. En wel een heel bijzonder nieuw jaar. Namelijk het jaar waarin Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa is. Daar verwachten we veel van. We hebben al jaren hier naar uit gekeken en er alles aan gedaan om zo goed mogelijk alle kansen te kunnen omarmen.

En nu is het natuurlijk maar afwachten of onze inspanningen zullen worden beloond, spannend hoor!

Het zal ook privé een bijzonder jaar worden. Onze oudste dochter Judith en Sven verwachten in juli hun tweede kindje. In het voorjaar zal hun nieuwe huis klaar zijn. Nicole zal hopelijk dit jaar een mooi appartement aankopen. Dat valt niet mee in deze overspannen woningmarkt….Michiel zal in Maart met zijn studie werktuigbouwkunde gaan afstuderen en onze tweeling Maarten en Maurits gaan dit jaar hun eindexamen doen……Het zijn nogal wat hoogtepunten zeg!

Januari begon direct al met een hoop reserveringen. Binnen de eerste 9 minuten van het nieuwe jaar, waren alle chalets direct al volgeboekt voor het Duitse topweekend Fron Leichnam. Nog tijdens de kerstvakantie hebben we alles op alles gezet om ook echt de nieuwe boekingen voor het nieuwe jaar direct goed te kunnen gaan maken.

De vakantiebeurs hebben we weer bezocht. Altijd inspirerend om te zien hoe men in de rest van de wereld gasten verwennen. Natuurlijk was de vakdag ook al weer bijzonder met alle workshops en masterclasses. Telkens kom ik daar weer met nieuwe ideeën voor onze camping vandaan. En nieuwe ideeën betekent direct ook dat we nieuw huiswerk erbij hebben! Zo blijft ons beroep van Grassprietverhuurder nooit saai en ben je ook nooit klaar met je werk, een hele geruststelling toch?

Januari is ook altijd een gezellige maand omdat dan ook af en toe weer een van onze gasten gezellig langs wippen. Even kijken hoe het hier erbij staat….En natuurlijk als het even kan, ook een kopje koffie en wat bijpraten erbij!

Op 18 januari is Maan geboren. De dochter van Jacob en Martine Drost. Het moet wel een geweldig leuk kindje zijn, want ze is hier op onze camping gemaakt, weten we uit betrouwbare bron! Komend seizoen komt Maan voor het eerst naar onze camping, we kijken er nu al naar uit om haar lekker te kunnen bewonderen en te kietelen!

De derde week van januari stond weer in het teken van alle seizoen contracten maken en versturen. Een hoop werk en altijd is het ook weer even slikken bij de contracten die we dan niet meer mogen maken. Van de gasten die komend seizoen niet meer naar ons komen om te kamperen. Zo hebben we dit jaar afscheid genomen van de v. Maurik-familie. Ik weet nog goed dat Hannie een Boxkleed als kraamkado voor onze Judith had gemaakt, helemaal met de hand! Ger (eind tachtig!) en Hannie waren fysiek niet meer in staat om het kamperen nog langer te blijven doen. Helaas zijn er meer gasten vertrokken die al een lange geschiedenis op onze camping hadden. Gelukkig mogen we ook weer een aantal nieuwe gasten ontvangen. En het leuke is dat die vaak met (kleine) kinderen komen. Kinderen geven altijd wat meer leven in de brouwerij, ze geven kleur aan onze camping!

De zoektocht is deze maand weer in volle gang, we voeren gesprekken met potentiele kandidaten en kijken of we mooie onderzoeksvragen samen kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd waren het de laatste weken van Jessica haar afstudeerstage. Na ruim 6 maanden is ze klaar met haar stage hier. De hele herfst en winterperiode heeft ze vooral hard gewerkt aan alle digitale kanalen die ook maar een beetje relevant zijn voor onze camping. Alle vermeldingen heeft ze doorgelopen, bekeken welk beeldmateriaal beter kan, de teksten en de informatie. Een hele klus, we zullen haar echt gaan missen!

Januari is ook altijd weer de maand waarin we beseffen dat onze “winterslaap” weer over de helft is. We moeten nu echt vaart gaan maken met al onze winterklussen en de vrije weekenden nog even goed plannen met onze familie en vrienden. Nu hebben we nog vrije weekenden en kunnen we die met onze kinderen gezellig voor ons zelf plannen. Straks worden we weer vooral geleefd door de camping. We krijgen zelf ook wel weer genoeg van de wat saaiere dagen zo alleen in de winter. Was het in Oktober juist iets heerlijks om even niet te worden geleefd. Was het heerlijk om zonder enige afleiding, vol focus te kunnen werken aan allerhande projecten. Nu kijken we alweer uit naar gasten waarmee we gezellig kunnen (bij)kletsen. Nu praten we nog net niet tegen ons zelf…..hi, hi.

De telefoontjes en mailtjes volgen elkaar in rap tempo op. En ook dat is weer lekker genieten! Net als dat we weer genieten van de gasten die weer graag gebruik willen maken van onze producten en diensten. Dat ze ze waarderen, dat voelt heerlijk! Het zijn juist die verschillende seizoenen in ons werk, die ervoor zorgen dat het nooit saai is. Dat er voor alles weer en tijd is. Dat is wat maakt dat dit misschien wel het mooiste werk is, dat er bestaat! In ieder geval voor ons!

De eerste madeliefjes hebben we al in het gras gespot. De sneeuwklokjes, de blauwe druifjes, ze staan alweer fleurig in bloei! En als we op een zonnige en lichte dag buiten zijn, dan fluiten de zangvogels alweer hun hoogste lied! De lente begint al lekker te kriebelen, wat hebben we er alweer zin in, jij ook?