Grasspriet verhuren, maart 2018

Maart, Jacob is nog met onze oudste zoon een weekje skiën en daarna nog een weekje met zijn collega’s skiën. Het vriest pittig en de geplande werkzaamheden door de stukadoor en tegelzetter kunnen niet worden uitgevoerd. Tegelijkertijd lijkt de zoektocht naar nieuwe medewerkers bijna op een probleem uit te lopen.

Maart roert zijn staart! Naarstig proberen we op allerhande wijze de vacature op te lossen. Gelukkig komen de laatste week van Maart de oplossingen ervoor! Gerard is onze nieuwe groen en techniek man. Een maandje later begonnen dan onze bedoeling was. We hopen de achterstand snel in te kunnen halen. Ook de zoektocht naar afstudeerstagiaires was dit jaar nog nooit zo moeilijk. Gelukkig is ook Daan met 7 weken vertraging, begonnen. Helaas gaat Jacob het niet redden om de nieuwe afwasplekken voor 1 april af te krijgen. Omdat de vorst de geplande data in de war bracht, loopt het nu compleet uit. Nu ja, het is niet anders. Maar langzaam maar zeker kunnen we al wel zien, hoe mooi het gaat worden! Tijdens een bijeenkomst kwam ik ook Sjoukje weer tegen. Sjoukje kan geweldig mooi schilderen op tegeltjes. Ze is opgeleid bij de Kon. Tiggelaar in Makkum en nu heeft ze alweer een paar jaar haar eigen atelier FRIEStile. Met een nieuwe tegelwand bij de afwasplekken was het een mooi inkoppertje en natuurlijk hebben we Sjoukje gevraagd of ze twee bijzondere tegeltjes voor ons wil schilderen. Soms is het maar goed dat je elkaar weer even tegen komt, zodat je weer een verbinding in je hoofd kan maken, PLING!

De eerste Heegwater, onze nieuwsbrief, moet weer worden gemaakt. De teksten maken, laten vertalen en opsturen naar Gerco (onze grafisch designer) die er een smaakvol geheel van maakt. En ook dit keer was de nieuwsbrief, net op tijd af en kon die worden gedeeld op Facebook.

De verschillende geplande projecten vragen ieder ook steeds meer en meer om aandacht. Een bezoekje van Erny van BlueLoop org. Hebben we laten filmen en ook dat staat weer op onze Facebook pagina. De dag voordat Erny kwam was het prachtig weer, de dagen erna scheen de zon heerlijk. Maar precies toen Erny en de filmploeg er waren, regende het…..Je hebt lang niet alles zelf in de hand zullen we maar zeggen.

Het toiletgebouw wordt weer lekker fris gesopt en geboend. Gek toch hoe dat ondanks dat het niet wordt gebruikt, toch zo vies wordt. Op het terrein zijn we met man en macht alle afgewaaide takken aan het verzamelen en worden de laatste boompjes en struiken aangeplant zodat die deze zomer weer lekker kunnen groeien.

Met een aanvraag voor een safaritent komt direct ook om de hoek kijken dat deze tenten andere afmetingen hebben dan de wat traditionelere kampeermiddelen. En niet alleen de afmetingen blijken een lastig te nemen issue, maar ook de palen die er voor de tent in de grond moeten worden geslagen. Juridische allemaal niet zo makkelijk op te lossen, zo blijkt.

We zijn met ons gezin ook nog even een paar dagen naar Mechelen gegaan in België. Wat een ontzettend mooi stadje en wat een prachtige winkels en restaurants zeg, echt een aanrader! Maar ook leuk hoe we ook daar weer tot nieuwe inspiratie komen. In een van de winkeltjes zagen we een prachtige leus, die we snel hebben opgeschreven. Eenmaal thuis hebben we er een bord van laten maken. Hopelijk heeft Jacob straks weer even tijd om het op te kunnen hangen.

Ook de oude betimmerde caravan is gereden naar de dijk op veld 4-3 Hij moet nog even echt goed neer worden gezet, maar we zijn erg blij met het resultaat. Zeker weten dat onze gasten met plezier daar even zullen gaan zitten! In de loods is weer ruimte voor de volgende werkzaamheden…Op naar April!