Grasspriet verhuren, November 2017

November werd alweer een heel stukje kouder dan oktober. Het vele buitenwerk dat moet worden gedaan kost allemaal net wat meer energie. Toch zie je elke weer wel weer wat meer vorderingen in mijn grote winterklus; Het toiletgebouw schilderen.

Met veel plezier zoek in op internet en bij bedrijven uit, hoe we het aanrechtblad kunnen gaan maken. Zelf heb ik ergens (ik weet natuurlijk allang niet meer waar) een mooi betonnen aanrecht gezien. Stoere, oude industrielampen moeten het no-nonsens sfeertje weten te benadrukken. Tijdens ons bezoek aan Rotterdam vorige maand kwamen we op het idee hoe we de achterwand zouden kunnen gaan afwerken. Het plaatje hoe het een en ander eruit zal komen te zien wordt steeds completer. Ik geniet altijd erg van het creëren van dingen. Of het nu om een project met de creatieve sector gaat, of dat het om dit soort zaken gaat. Iets maken dat er eerst nog niet was, heerlijk. Toch begin ik langzaam aan wat het contact echt te missen met onze gasten. Het is stil aan het worden. De over trekkende ganzen horen we weer volop en de dagen worden snel korter.

De avonden met afspraken lopen ook alweer lekker vol. Een prachtige lezing gehad bij de Rabobank over singulariteit en over mens en techniek. Twee presentaties die in elkaars verlengde liggen. Weer nieuwe kennis opgedaan en nieuwe mensen leren kennen. Het zijn lezingen die me fris houden en dwingen over dingen na te denken die ik misschien zelf anders niet zo had opgezocht. En toch komen daardoor altijd wel weer nieuwe ideeën opborrelen voor onze camping.

Job Cohen heeft in Sneek in het restaurant Lewinski een presentatie gegeven over waarom we meer moeten gaan werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Een mooie thema, waar wij al jaren ons hard voor maken. Hier op de camping zijn heel veel werkzaamheden uit te voeren waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt prima mee uit de voeten kunnen. Ik heb na de presentatie van Job weer mooi wat mensen gezien en gesproken en kwam pas laat thuis. Nu de ideeën die ik heb gekregen goed noteren, kijken hoe ik die ideeën weer verder kan laten groeien!

Deze maand ben ik ook aan de slag gegaan met een nieuwe afstudeerstagiaire. Ze gaat onderzoeken welke voorbeelden ze kan vinden bij andere vakantieaanbieders, die bijna garant staan voor memorabele herinneringen. Van die ultieme geluksmomentjes. Ze gaat ze vooral opzoeken in Azië en kijken hoe we die naar hier kunnen vertalen. Zelf heb ik de zonsopgang twee jaar geleden in Nepal gezien. In het pikkie donker vertrok ik met een gids en nog een aantal andere mensen uit het hostel naar een dorpje aan de voet van de Mount Everest. We klommen 2 tot 3 uur omhoog, over glibberige bergpadjes. Uiteindelijk kwamen we aan bij een huis met dakterras en daar bleven we in stoelen kijken naar de zon die langzaam maar zeker de bergtoppen gingen verlichten. Een magisch moment! Dat heb ik weten te vertalen naar onze camping. Regelmatig zal je gasten zien die midden in de nacht met een kano vertrekken, om ergens op de poelen, midden in het natuurgebied, te wachten tot de zon hier de natuur wakker kust. De gasten die de moeite hebben genomen om dit hier mee te willen maken zijn allemaal enthousiast! Wendy gaat kijken of ze meer van dit soort voorbeelden kan vinden die we naar onze camping kunnen vertalen! Ik ben benieuwd en jullie vast ook!

November is de maand dat al onze drie zonen jarig zijn. De tweeling op 13 november en Michiel op 29 november. Natuurlijk vieren we dat samen met elkaar. Heerlijk dat dat nu ook in de winter zo makkelijk kan. We kunnen er alle tijd voor vrij maken! Een spannend jaar, dit schooljaar. Want Maarten en Maurits die doen dit jaar alweer eindexamen. Ze hebben begin November hun eerste toetsweek gehad en gelukkig met mooie cijfers zijn ze terug gekomen! Michiel is nu aan het afstuderen. Het zal je niet verbazen, als werktuigbouwkundige is hij aan het afstuderen op een superjacht. Mijn vader en broer kijken met meer dan gemiddelde spanning met Michiel mee en kunnen zelfs als zeilers hem voorzien van praktische tips.

Nog steeds druk met onze website, de eerste tussen rapportage hebben we net ontvangen en we zien dat we gelukkig al wat vorderingen maken! Dat geeft de burger weer moed! Ook met onze geplande creatieve projecten maken we vorderingen. In de kerstvakantie heb ik een afspraak geplant met twee jonge Berlijnse dames. Ik kan nog niets zeggen, daarvoor is het allemaal nog teveel te prematuur.

Ook tof is het project dat ik samen met studio WHY aan het ontwikkelen ben. Ik hoop zo dat we dat ook hier mogen gaan organiseren. Ook hier is nog niets definitief en dus nog niet klaar om wereld kundig te maken. In het verleden hebben we ook al heel wat dingen aangezwengeld en proberen te ontwikkelen. Helaas lukt het lang niet altijd. Waarom, is niet even eenvoudig te duiden. Soms is de tijd er gewoon nog niet klaar voor, soms is men gewoon niet enthousiast en soms maak ik een fout in de “aanvliegroute”. Dat belet me niet om te stoppen met het ontwikkelen van projecten. Het creëren van nieuwe dingen blijft me hoe dan ook bezig houden en blijft me veel energie geven. Zo is er altijd weer wat nieuws te beleven op onze camping. Iets anders, weer iets tofs.

De prijslijst voor 2018 is na goedkeuring van de proefdruk ook weer in bestelling, de lijst van alle toffe projecten van de Culturele hoofdstad 2018 heeft Jessica helemaal op datum, adres en link gemaakt. Jacob en ik hebben de RecreaVakbeurs bezocht en waren blij verrast door een aantal innovatieve producten waaronder een prachtig chalet van Arcabo.

Rest me om deze blog af te sluiten met een aantrekkelijke vroegboek aanbieding voor een groots project in ons eigen dorp met een korting voor Heegermers, maar stiekum mag ik die jullie dus nu ook aanbieden: terugnaarheeg.nl Let op dat je de tickets besteld met de vroegboekkorting!

Kom terug naar Heeg op zaterdag 30 juni 2018 voor het grootste concert op het water van Nederland

Op naar de donkere dagen van december, de maand van Sinterklaas en kerst. Naar familie, knisperend haardvuur, kaarsjes en elkaar. Maar ook nog even de laatste dingetjes afronden voor het einde van het jaar! Tot de volgende blog, Karin