Grasspriet verhuren, Oktober 2017

Grassprieten verhuren, dat is wat ik vaak vertel wanneer mensen vragen wat ik doe. Natuurlijk is dat het leukste werk dat er is. Gasten energie en inspiratie geven in hun meest kostbare tijd, namelijk hun vrijetijd. Dat doe ik niet alleen, maar met een heel team. We willen onze gasten faciliteren met geluksmomentjes. En niet op zomaar een plek, maar op Watersportcamping Heeg. Misschien wel het meest mooie plekje van Nederland! Elke maand zal ik een blogje schrijven over wat we nu de afgelopen maand zo hebben gedaan.

Oktober 2017

De camping sluit altijd op 1 oktober, en na een lang seizoen, hard werken is dat ook voor ons weer iets heerlijks. Weken hebben we alweer af lopen tellen naar die eerste vrije weekenden. We hebben weer onze agenda’s afgestemd met vrienden en familie. De weekenden zijn weer even onze “me-time”

Toch moet er door de week nog steeds hard worden gewerkt. Volgend jaar is bij ons niet zomaar een jaar, maar het jaar van de Culturele Hoofdstad. Naast een aantal extra projecten die we zelf hebben geplant, liggen er ook extra kansen (lees extra veel internationale gasten). Een van die dingen die we daarvoor aan moeten passen is onze website. Je weet je website is nooit af, en zeker nu er zoveel internationale gasten zullen komen. Daar willen we natuurlijk ook graag weer een graantje van meepikken. In de zomer is de website al extra vertaald naar het Frans, Italiaans en Spaans. We hadden de website al in het Nederlands (logisch), Duits en Engels. In September kregen we een aanbod van Google om onze website met een pilotgroep middels een training te verbeteren. Een traject van een aantal maanden en in Oktober ging het echt los! Er waren genoeg verbeterpuntjes waar we nog aan konden gaan werken. En vol enthousiasme gingen we aan de bak. Er kwamen termen voorbij waarbij ik geen enkel beeld had. Het hadden voor mij voor hetzelfde geldt wel een technisch werktuig kunnen zijn! Gelukkig wist onze website bouwer met de meeste dingen wel raadt. Teksten moesten herschreven worden, en dus ook weer in al die talen worden vertaald. Al met al een klus waar ik in oktober al weer tientallen uren zoet mee was. Gelukkig heeft Jessica, onze afstudeer stagiaire mij daar ook enorm mee geholpen.

Jacob was vooral druk in Oktober met het winterklaar maken van het terrein en de boten. Ik was snel begonnen met het schilderen van het toiletgebouw achter de receptie. De muren en de kozijnen krijgen allemaal een nieuwe kleur en de buitentoiletten die we al jaren niet meer gebruikte (behalve dan van opslag van allemaal spulletjes) worden eruit gesloopt door Jacob. Hier willen we overdekte afwasplekken creëren. Zo kan je dan volgend jaar overdekt afwassen, iets wat juist wel lekker is wanneer het regent. Ik begon met het houtwerk, schuren, plamuren en schilderen. Heerlijk klusje om een paar uurtjes per dag te doen. Judith en haar vriend Sven deden het houtwerk op hoog niveau vanaf een steiger. Het schilderen is voor mij even niet erg hoeven nadenken. Even geen telefoon, mail of wat dan ook. Bijna een meditatief klusje. Het was regelmatig nog heerlijk weer en daardoor kon ik lekker met mijn flipflopjes en opgestroopte mouwen aan de slag. Heerlijk om direct ook resultaat te kunnen zien!

De prijzen voor volgend jaar moeten worden bepaald dus gingen we aan de slag met uitzoeken wat elk onderdeel zo gedaan had, afgelopen seizoen. Wat de personeelskosten hebben gedaan en wat we zien aan kosten die meer dan gemiddeld zijn gaan oplopen. Kortom, de tijd om allerhande financiële analyses te gaan maken. Voor de seizoenplaatsen hadden we de prijzen voor 2018 al bepaald in september, nu kwam de rest aan de beurt. Altijd een precies werkje, want je kan je geen fouten permitteren!

Het fijne van eigen baas zijn is wel dat jezelf helemaal kan bepalen wat voor werk je gaat doen. Ik vind het heerlijk om lekker veel afwisseling te hebben. Tijdens het kampeerseizoen is dat iets waarover ik me nooit druk hoef te maken, maar nu zo zonder gasten en maanden “winterslaap” voor me, is het fijn dat ik toch kan afwisselen. Dus voor de verandering ben ik het voorraadhokje en mijn bureau maar gaan puinruimen. Je kunt het je misschien niet goed voorstellen, maar uit het voorraadhokje kwam alleen al 1 m3 aan oud papier naar boven. Dat waren bv. Folders van het zwembad, VVV gidsen, musea en noem maar op! Nog steeds printen we veel, misschien volgend jaar nog meer terughoudender zijn in het accepteren van alle folders uit de regio?

En naast al die werkzaamheden op de camping ben ik in Oktober ook nog lekker de hort op gegaan. Want ook ik moet weer vol inspiratie raken. We bezochten een aantal dagen de Dutch Design Week. Elk jaar bezoeken we dit event. En elk jaar is het weer heerlijk genieten! Ook daar hebben we weer een aantal tiny houses bezocht, die onze camping goed zouden staan!

Ook gingen ik nog even op bezoek bij een van onze gasten die na 30 jaar (!) afscheid hadden genomen van onze camping. Een emotioneel weerzien en prachtig om al hun dierbare herinneringen te mogen horen die ze op onze camping hebben mogen beleven!

En we bezochten Rotterdam en in het bijzonder Mevr. Meijer. Mevr. Meijer is een heerlijk restaurantje in het oude Noorden. Ik kreeg de tip van iemand die zelf in Rotterdam woont. En inderdaad, het was een geweldige tip! Mooi ook om te zien hoe Rotterdam al tientallen jaren is gaan koersen op architectuur. Ze zijn erin blijven geloven en nu zoveel jaar later is het echt de stad van Nederland waar je je aan architectuur kunt vergapen. We sliepen in een hotel ontworpen door Koolhaas, prachtig aan de voet van DE brug. We hebben leuke conceptstores gezien en ja, we hebben weer lekker veel inspiratie opgedaan.

Je ziet, ook tijdens onze “winterslaap” verveel ik me geen moment. Of het nu financiële analyses, werk aan de website, schilderen, opruimen of inspiratie opdoen is, telkens is het weer heel iets anders. Maar nooit is het saai!

De maand oktober is voorbij gevlogen, nog 5 “winterslaap”maanden te gaan tot we weer open gaan!