Grassprietverhuren mei 2018

Wat een geweldige maand Mei hebben we gehad. Vol met heel veel zonnige en zomerse dagen. Dan is het leven van een grassprietverhuurder pas echt eenvoudig. Iedereen beseft dat hij enorm geluk heeft met het weer en, het leven is dan makkelijk! Allemaal “blije bekkies” hadden we al op Facebook gezet, en zo was het ook wel. Het werk voor een grassprietverhuurder is dan eenvoudig omdat: Het qua schoonmaak nooit zo schoon blijft in de toiletgebouwen, als wanneer het zulk droog weer is. Het gras groeit minder hard doordat het minder nat is, en overal kan je wel gewoon met de zware maaimachine komen. Alle gasten vermaken zich wel en komen niet vragen om goede en speciale tips voor in de omgeving.

Maar de Meimaand is ook voor ons altijd weer een maand vol met drukte vanwege de vele mailtjes en reserveringen. Om je een idee te geven, de meimaand is factor 7 keer drukker met mailtjes en reserveringen dan de maand April! De vele feest en vakantiedagen maken ook dat we ons deze maand niet hebben hoeven vervelen. Een hoop operationele activiteiten dus. Daarnaast zijn we ook druk met de dag van morgen. Of liever gezegd met de komende projecten van dit seizoen en de komende jaren. De ene dag heb ik een afspraak met een zakenrelatie over de circulaire economie en hoe wij en zij daarin volgende stappen kunnen maken. Het andere moment ga ik naar een presentatie over een nieuw op te zetten masteropleiding om met een groep mensen te onderzoeken wat er nodig is en hoe we dat kunnen ontwikkelen. En weer een volgende dag zit ik bij een denktank van de recreatiesector om met mensen samen te kijken hoe we de Friese recreatie sector op een hoger plan kunnen tillen. Allemaal weer zaken die over morgen en nog verder gaan. Juist dat maakt het zo leuk, dat we de strategische kant en de operationele kant nog steeds elke dag voor onze voeten geworpen krijgen. Juist dat maakt dat ik zo geniet van de veelheid. Er gaat geen saai moment voorbij. Aan de ene kant met de voeten in de “klei” staan, en aan de andere kant bezig met vergezichten en de weg daar naartoe. Het is steeds weer schakelen. En toch zitten er een paar constante in:

  • Creativiteit
  • Samen werken
  • Talenten onderzoeken en optimaal inzetten
  • Empathie

En juist dat schakelen van de operationele kant naar de strategische kant maakt het zo mooi compleet. Dat kan alleen maar wanneer je een wat kleinere organisatie mag leiden. Daar voelen wij ons op ons best. En als die kleine organisatie dan ook nog zoiets vrolijks is als de vrijetijd van andere mensen, de mooiste momenten van het jaar proberen te leveren, dan is het wel duidelijk dat we een droombaan hebben!

Ondertussen hebben onze twee jongste hun eindexamen deze maand gedaan van het VMBO. Een spannende maand en een maand waarin ze echt een langere periode echt op scherp moesten staan. Op tijd naar bed, extra gezond eten, voldoende ontspanning en vrijetijd inplannen maar ondertussen ook goed voorbereiden en studeren op de examens. Het was spannend, en nu maar wachten op de uitslag. Michiel heeft zijn afstudeerscriptie ingeleverd. Maanden van onderzoek zijn er aan vooraf gegaan. Zoals bij de meeste studenten was het ook voor Michiel een pittige klus. Misschien is dat wel net zo spannend. En dan onze oudste dochter, de weken tellen zomaar weg. In juni zal onze kleindochter geboren worden. Judith heeft een prachtige, mooie, zwangere buik en voelt zich goed. In juni krijgen de jongens hun uitslag, geslaagd of niet en mag Michiel zijn onderzoek verdedigen en weet hij of hij afgestudeerd is. Juni, het is een spannende maand voor de polletjes!