Woudagemaal

Woudagemaal

Bezoek het Woudagemaal

Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld ligt vlakbij Watersportcamping Heeg. Het Woudagemaal in Lemmer is een knap staaltje techniek en staat daarom op de Werelderfgoedlijst. Het is geen museum want het gemaal is nog volledig operationeel. Maar vanuit het bezoekerscentrum worden wel rondleidingen gegeven.

Rondleidingen in het gemaal

Het gemaal heeft een bezoekerscentrum dat geopend is van februari tot december. In de panoramazaal van het bezoekerscentrum kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de baai van Lemmer. Verder biedt het Woudagemaal een interactieve expositieruimte, een 3D film en speurtocht.

Het bezoekerscentrum is rolstoel- & rollatorvriendelijk en dus voor iedereen toegankelijk. Wil je meer informatie hierover, dan kun je terecht bij de receptie van de camping.

Meer weten of reserveren0515 44 23 28

Reserveren

Wij hebben geen ingewikkeld reserveringssysteem. We houden het graag persoonlijk en eenvoudig. Stuur daarom via het formulier je gegevens naar ons toe en wij nemen zo spoedig mogelijk, maar altijd binnen 24 uur, contact met je op.

✓ Valid number ✕ Invalid number
DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ