Sup

Sup

Wat is suppen precies?

SUP staat voor Stand Up Paddling en is een snel groeiende en toegankelijke watersport. Bij het suppen sta je rechtop op een breed surfboard en peddel je met één lange peddel. Sup je fit en verken de wateren bij de camping!

Hoe is het suppen ontstaan?

In de jaren ’50 en ’60 was het golfsurfen erg populair. Hawaïaanse surfleraren gebruikten brede surfboards om surfende toeristen te kunnen fotograferen terwijl ze zelf op hun board stonden. Zo ontstond Stand Up Paddle surfing, een sport die door jong en oud en op ieder soort water kan worden beoefend: een meer, een zee, vlieten en de grachten van een stad.

Suppen in Friesland?

Friesland biedt uitstekende gebieden voor Stand Up Paddling. De SUP Elfstedentocht is daarvan een goed voorbeeld. Deze vijfdaagse toertocht door Friesland is de zomervariant van het schaatsen. Suppers van over de hele wereld komen naar deze unieke en extreme SUP-tocht van 220km over 5 dagen.

Maar je kunt ook klein beginnen, gewoon op het meertje voor de camping bijvoorbeeld!

Kosten voor het suppen

De prijs voor het huren van een S.U.P. board is op onze camping: €16,50 per uur.

Meer weten of reserveren0515 44 23 28

Reserveren

Wij hebben geen ingewikkeld reserveringssysteem. We houden het graag persoonlijk en eenvoudig. Stuur daarom via het formulier je gegevens naar ons toe en wij nemen zo spoedig mogelijk, maar altijd binnen 24 uur, contact met je op.

✓ Valid number ✕ Invalid number
DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ