Heegwater 2: Lentekampeerkriebels!

Hé frisse wind, ga je mee een tochtje maken?

Meimaand Fietsmaand! Stap eens op een fiets van de camping naar de haven. Elke donderdag en bij veel animo vaker vaar je vanaf 10.30 u. met je fiets per beurtveer naar het dorp Balk. Geniet van een tocht van ca 2,5 uur op een authentiek Fries skûtsje. De schipper vertelt met veel plezier over al het moois onderweg. Vanuit Balk fiets je dan via een 30 km lange mooie route weer terug naar Heeg. Zo geniet je optimaal van het groene en bomenrijke landschap, het vele water en de unieke uitzichten. Reserveren kan via www.skutsjeverhuurhaghe.nl Het schip biedt plaats aan max. 15 personen (incl. fiets) en kost voor een enkele reis €19,- voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen.

De leukste winkel van Nederland… staat in Leeuwarden natuurlijk!

De Friese delicatessenwinkel Priuw in de Oosterstraat is in 2016 verkozen tot leukste winkel van Nederland door de NL Streets Awards. De enthousiaste eigenaresse Hielkje van der Molen verkoopt hier de mooiste en lekkerste streekproducten. Onze jongens, Maarten en Maurits, gingen bij haar op bezoek om een leuk kort filmverslagje te maken. Kijk maar eens op ons YouTube kanaal.

Museum Drachten viert 100 jaar de Stijl

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. Deze groep kunstenaars streefden naar een totale vernieuwing van de kunst, passend bij een moderne maatschappij die zou breken met het verleden. De hele maand mei presenteert Museum Dr8888 de tentoonstelling ‘Theo van Doesburg, kleur in architectuur’. Snuif de sfeer van deze revolutionaire periode op en geniet van de kleurontwerpen, glas in lood ramen, schilderijen en poëzie. Meer weten? Kijk op: www.museumdrachten.nl

Meer lezen?