Heegwater 2: Proef, ruik, hoor en zie de natuur op haar mooist!

Mei. Van de vogels en het ei, fruitbomen in de bloei en weidekleuren frisgroen. Bermen met koolzaad,
boterbloemen, kwakende kikkers en vee dat rustig graast in kruidige weiden. Het is lente!  Ook in Friesland en natuurlijk Heeg. De nieuwe plantjes in de borders bij de receptie beginnen te groeien en te bloeien. De heggen en bomen hebben bijna allemaal hun blad en er is weer volop look-zonder-look (Alliaria petiolata) te plukken op de camping. Doen, want de blaadjes ervan smaken heerlijk zacht naar bieslook. Een stevige, bruine boterham met kaas en dan een paar van die blaadjes erbij….zalig!

Could-do list mei!
28 mei (weekend van Hemelvaart) komen MR&MRSHOSPES muziek maken op het strandje van de camping. Dit artiestenduo, lovebirds en “heit en mem” is al jaren on the road om mensen blij te maken met muziek. Dat doen ze met de MR&MRS camper, 3 kleine druktemakers en bakken vol passie. 28 mei is Simme, het zoontje van MR&MRSHOSPES jarig. Hij wordt die dag 5, dus neem gerust een kleinigheidje voor zijn verjaardag mee. Zo maken we met elkaar Simme’s verjaardag onvergetelijk!

De Hegermar fertelt.
Een theatrale wandeling langs 5 verschillende locaties rondom het Heegermeer over 5 Heegemer historische gebeurtenissen:

Ziet Tjerk Visser, zoon van de palinghandel Visser en zonen, die het dorp verliet voor Duitsland zijn geliefde terug? De ramp van 1887, de stoomboot ‘Willem III’ komt op de Fluessen in zwaar weer en vergaat. Drijft het aanleggen van een nieuw eiland in het meer de dorpelingen uiteen? Het is 1901, de eerste reis naar de Oostzee met de Korneliske Ykes giet oan! Palingaak Korneliske Ykes is net terug van een lange reis en de dames Tine en Elske staan te popelen om de jongens welkom thuis te heten

Geschikt voor jong en oud. Gedurende 6 avonden kun je genieten van deze theatrale gang door Heeg: 20, 21, 27, 28 mei en 3, 4 juni 2022. Aanvang 19.30 u. De kaartverkoop start op 1 april 2022 via de VVV in Heeg en online. € 15,00 per ticket voor volwassenen, € 7,50 voor jongeren t/m 8 jaar. De voorstelling is Friestalig.

Duurzame zonnebrandcreme
De zonnebrandolie en -crême die we op onze huid smeren komt vaak terecht in het water. De ingrediënten van onze zonnebrandcrèmes zijn schadelijk voor het onderwaterleven. Zo vernietigt het niet alleen algen, maar is het ook giftig voor vissen. Zo maken we de onderwaterwereld onbedoeld en onbewust kapot. Maar ja, je wilt natuurlijk ook niet dat je door de zon verbrand wordt. Er is een alternatief: het is vegan, zit in een papieren verpakking, bevat geen microplastics en is niet schadelijk voor de onderwaterwereld: www.welovetheplanet.nl/nl/we-love-sunscreen. € 16,50 per 50 gram.

Arcadia
Er valt veel te beleven dit seizoen in onze mooie provincie. Van 6 mei tot 14 augustus staat Friesland écht bol van de culturele evenementen en exposities. In vervolg op het programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 borduurt de organisatie voort met een 3-jaarlijks terugkerend cultureel programma, Arcadia. Gedurende 100 dagen biedt Friesland dit jaar een podium aan makers en doeners die de wereld willen veranderen. 

In Arcadia dwaal je in een langzaam bewegend bos, bezoek je kunstwerken in een paradijs, zie je dansers in verlaten loodsen en luister je naar muziek tegen eenzaamheid. Speciaal voor Arcadia is heel veel nieuw werk gemaakt, door internationale kunstenaars, creatieve denkers en slimme doeners. Lees er meer over en bedenk alvast waar jij straks naar toe wilt. www.arcadia.frl

Bekijk de nieuwsbrief