Heegwater 2: Uit betrouwbare bron: vanaf nu steeds meer zon!

Mei. Meer groen en meer zon. Er zitten weer blaadjes aan de bomen en het gras wordt 50 tinten groen(er). De kikkers komen uit hun winterslaap. En dat zullen we weten!

Heel interessant:
Mannetjeskikkers trekken massaal naar slootjes, zoals het slootje voor onze camping. Je hoort ze daar in mei vaak luidruchtig kwaken. Het is nu paartijd en daar wordt hard aan gewerkt. De mannetjes zoeken een goede plaats uit, zoals ons slootje dus. Hebben ze zich geïnstalleerd, dan vormen ze koren. Eigenlijk roeptoeteren ze de hele dag dat ze zo’n goede plek gevonden hebben. Alleen mannetjes kunnen kwaken. Het gekwaak van al die mannetjes gaat vaak dagen en soms nachten lang door. Het zijn echte lawaaischoppers. Eindelijk na dagen, soms weken, komen eindelijk de veel grotere vrouwtjes richting sloot. En hou je vast: eén op de 25 kikkers is maar een vrouwtje. De mannetjes staan handenwrijvend aan de kant. Plots breekt de erotische hel los! Met z’n allen bespringen ze de paar vrouwtjes en hebben is hebben. Het zijn altijd de sterkste mannetjes die mogen paren. Met het afzetten van de eitjes keert de rust terug. Alle mannetjes die niet hebben mogen paren (de meesten) nemen een koude douche en wachten af tot het volgend jaar. Nieuwe ronde nieuwe kansen! 

KOKEND BADDEREN
Jacob, de eigenaar van de camping, genoot als kind al van zijn badje buiten. Hij kon niet vermoeden dat hij jaren later deze unieke beleving op zijn camping zou aanbieden. 

Via de receptie huur je onze 4-persoons Dutchtub voor bij jouw eigen tent of caravan. We leveren hem af inclusief hout en water. En wat nu zo leuk is? Terwijl jij geniet van een houtgestookt, verwarmd bad in de buitenlucht kook je in de ook meegeleverde wok op de kachel van de Dutchtub de sterren van de hemel. Romantischer kan het niet! Leen dan ook nog even onze hooikist erbij. 

Lees meer