Heegwater 3: Welkom in onze bloemenzee aan het meer!

We zetten de bloemetjes buiten!

Kom maar op met de zwoele zomerse junidagen. Daar zijn we wel aan toe na zo’n koud voorjaar. Ondanks dat blijven we vrolijk. De bloembakken rond de receptie zitten weer vol met geraniums, we hebben twee mooie druivenstronken bij de kippetjes geplant en wat rozen, die ‘s avonds heerlijk kunnen geuren. Het toiletgebouw is afgeschilderd, net als onze strandtent Zimpel. De receptie is gelukkig ook bijna weer uit de steigers. We gaan sowieso een bloemrijke tijd tegemoet, want we hebben de afgelopen tijd ook nog eens 400 lupines, 150 aliums en 225 begonias in de grond gezet. 

Anders mooi!

Galerie IRIS > Anders Mooi is gevestigd in het prachtige Woudsend. Je kunt er eenvoudig voor de deur afmeren. Op 22 mei start de zomerexpositie 2021, met negen kunstenaars met werken in brons, corenstraal, keramiek, schilderijen en sieraden. Voor ieder wat wils. 

Bijzonder trots is galeriehouder Iris dat ze werk van Dirk de Keyzer uit Evergem, België mag exposeren. Zijn bronzen objecten zijn van het hoogste niveau. Hij exposeert zijn werk uitsluitend in topklasse galeries in Parijs, New York, Londen en Toulouse. En nu dus in Woudsend…
Ook de andere exposanten zijn niet mis! Zo is er grappige ‘schrootkunst’ van Jan Verschueren (ook al een Belg), nieuw ‘verbindend’ keramiek van Jikke van de Waal, stoere muur- en tuinobjecten van Mark Deeleman, spraakmakende glasobjecten van Hans Janssen. En nog veel meer.
De galerie is van 22 mei tot en met 29 augustus elke zaterdag, zondag en op feestdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur (of op afspraak: bel mij op 06 83 17 15 22).

Kunst inspireert. En inspiratie geeft energie!

Ben je zo geïnspireerd geraakt dat je het zelf wel eens wilt proberen? Dat kan bij het Atrium in Sneek. Hier kun je in juni, juli en augustus 3-daagse teken- en schildercursussen volgen. De cursussen worden buiten gegeven, bv. bij de wereldberoemde Waterspoort van Sneek. Er zijn lessen voor jongeren en volwassenen. Meer info? Neem een kijkje op:  https://kunstencentrumatrium.nl/cursus/

Hotspot van de maand

Ditmaal een leuke tip van een van onze gasten: Boutique RIXT. Eigenaresse Rixt Heegsma had altijd een grote passie voor mode. Ze werkte meerdere jaren in verschillende modewinkels en droomde van een eigen winkel. En ja, soms komen dromen uit. In 2018 startte ze RIXT, gevestigd in een prachtig verbouwde bakkerij aan de Nieuweburen 4 in hartje Lemmer. Je kunt er te kust en te keur voor leuke fashion & lifestyle. Rixt verkoopt merken als 10 Days, Moscow, American Vintage, Studio Anneloes, Munthe, Second Female, Another label, etc. 

Lees meer