Heegwater 4: JULI: hoogzwanger van het hoogzomerseizoen

Juli: het hoogseizoen staat op springen!
Nog even en dan barsten de zomervakanties weer los. Met alle problemen op vliegvelden en de dure brandstofprijzen kiezen velen van jullie voor een vakantie in eigen land. We verwachten dan ook dat al onze grasprietjes bezet worden in juli. Veel gezelligheid, kans op nieuwe avonturen, ontmoetingen en genieten van zwoele sfeervolle zomeravonden. Daar horen natuurlijk wat tips van de Polletjes bij. 

Zin in een zomeravond op de ijsbaan?
Sinds jaar en dag ligt de ijsbaan op het land van de familie Kingma. Terwijl de geest van Kingma sr. nog rondwaart, zit dochter Afke in een spagaat. Houdt ze zich aan haar belofte om de baan te onderhouden, of verkoopt ze de grond…  Theatergezelschap Tryater brengt tijdens hoogzomer een grootschalige buitenvoorstelling over winterse dagen. 

Op de prachtige ijsbaan van het dorpje Wergea verbeelden acteurs, dansers, musici en figuranten het verhaal van de familie Kingma. Under Wetter is een ode aan de vele schaatsbanen die Friesland rijk is en die – ondanks warmere winters – nog altijd functioneren. Een voorstelling over verlangens en tradities, vol drama én feest. De voorstelling is onderdeel van de 100 dagen durende kunstenmanifestatie Arcadia, waarmee Friesland Leeuwarden-Fryslân 2018 nog eens dunnetjes overdoet. 

De voorstelling speelt nog op 1,2,6,7, 8 en 9 juli. Voor meer info en kaarten kijk op: https://arcadia.frl/agenda/135292/under-wetter/

Struinen en snuffelen in kofferbakken
Van een antieke koffer om je interieur mee op te fleuren tot speelgoed voor de kids en vakantieleesvoer: je vindt het vast wel in de kofferbak. Nee, niet die van jezelf, maar op een kofferbakmarkt. En heb jij even geluk! Op 16 juli is in Loënga, een klein terpdorpje vlak boven Sneek, de leukste kofferbakverkoop van Noord-Nederland! Meer weten? Check: https://www.somarmarkt.nl/

Gado Gadosalade á la Karin
Daar is ‘ie weer: onze eettip! Ditmaal een heerlijk Indonesisch groentegerecht met verschillende groenten, pindasaus en ei. Het recept is zó eenvoudig te maken, dus ideaal voor op de camping. En het is zó lekker!  

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

 • 4 gekookte eieren
 • 200 gram winterpeen (of wortelen)
 • 200 gram sperziebonen
 • 250 gram gesneden spitskool
 • halve komkommer
 • 100 gram taugé
 • pindasaus
 • gebakken uitjes
 • kroepoek of emping
 • een grote pan
 • een kookwekker

Zet de pan met ruim water op het vuur met een snufje zout. Blancheer daarin de groenten beetgaar. Hou nauwlettend de tijd in de gaten. De wortel en sperziebonen moeten allebei 2 minuten blancheren. Deze doe ik dan tegelijk in de pan en na 1 minuut voeg ik de taugé en spitskool toe. Na het blancheren spoel ik de groente goed met koud water af zodat ze lekker knapperig blijft! Neem een ruim bord en leg de groenten erop en het ei. Verdeel de saus erover. En om het lekker af te maken serveer je het met gebakken uitjes en kroepoek of emping.

Eet smakelijk, Karin 

Waste isn’t waste, until we waste it
Kijk nou eens wat wij vonden. Een duurzame prullenbak/afvalbak gemaakt van oude plastic flessen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Echt ideaal voor op de camping. https://www.flextrash.com/nl

Muzikanten gezocht
Het is raar maar waar, maar we hebben nog niemand die met zijn of haar muziek de camping mooier komt maken tijdens de julimaand. Kennen jullie zo iemand? Attendeer hem of haar dan even op onze pagina Play & Stay:  /campingheeg/play-stay

Tiny, Tinier, Tiniest – prijsvraag
Al een tijdje zijn we druk met het verzamelen van circulaire tiny houses. Afgelopen maand voegden we er weer eentje toe. Hij moet nog wel een beetje worden aangepakt, maar je ziet nu al wel wat een prachtig uniek ding dit is! Weet jij een leuke naam voor dit tiny house? Laat het ons weten en diegene die de meest creatieve naam heeft bedacht, mag van ons een avond genieten van de dutchtub t.w.v. € 135.

Bekijk de nieuwsbrief