Heegwater 6: Make it a september to remember!

Wij vinden dat het seizoen voorbij gevlogen is! Ongelofelijk dat we nu alweer met de laatste maand bezig zijn. En als de weergoden het goed met ons voor hebben, blijven we nog even heerlijk nazomeren met elkaar! Nog even frivole jurkjes of wat vale stoere korte broeken aan en genieten van een fikkie als het ‘s avonds wat frisser wordt! In de omgeving is in september ook nog van alles te doen. Kijk maar.

‘Houd van hout’ in Ylst

In museum en werkplaats Houtstad IJlst is de expositie ‘Houd van Hout’ te zien. Deze veelzijdige tentoonstelling laat je zien wat er gebeurt als verschillende kunstenaars uiteenlopende vormen van houtbewerking beoefenen. Eén van de topstukken van de collectie is het levensgrote houten paard van Rudolf de Jong, dé blikvanger bij de voorstelling Stormruiter. De verschillende Banzai-John kunstwerken, vervaardigd met een kettingzaag, laten weer een hele andere kant van hout zien en het bijzondere houtsnijwerk van Dirk Jepma toont de veelzijdigheid van houtbewerking. Dagelijks open van 13 tot 17 u. Sneekerpad 14 in IJlst. Tel. 0515-532167.

Een schatwinkel vol verhalen en zie het mooie in kleine dingen

Eén van onze lievelingswinkels is toch wel Boekhandel van der Velde in Sneek #hotspot. Hebben we een cadeau nodig voor een vriend en hebben geen idee wat te geven? Van der Velde! Willen we ons zelf even lekker verwennen? Van der Velde! Zoeken we een speciaal boek? Van der Velde! Vooral op zaterdagmiddag kun je het treffen dat een van de verkopers achter de piano kruipt en het gehoor verwent met heerlijke melodieën. Mocht je niet van lezen houden, maar zoek je nog wel een typisch Fries tafelboek, koop daar dan het boek ‘Smûk’ * van Wimke Tolsma #aanrader. Het staat boordevol leuke DIY tips en prachtige foto’s!

Boekhandel van der Velde is te vinden aan de Kruizebroederstraat 36 in Sneek.
Naast de gebruikelijke openingstijden is de winkel open op donderdagavond tot 21 u. en op koopzondag van 12-17 u.

* Smûk betekent hoe het klinkt: genoeglijk, aangenaam, plezierig, knus. Maar dan nog net iets genoeglijker, aangenamer of knusser dan deze Nederlandse woorden.