Heegwater 7: 2020; het aller bijzonderste jaar in jaren

Vanaf Watersportcamping Heeg wensen we jullie een sfeervolle en warme decembermaand! Ons 33e kampeerseizoen sloten we af in oktober. Leuk om nu even met jullie terug te blikken. Aan het begin van het seizoen hadden we nog geen idee hoe corona voor ons zou uitpakken. Gelukkig hoefden we niet stil te zitten. We hebben dit jaar:

  • 1285 nieuwe gasten welkom geheten
  • 11 nieuwe talenten aan ons team toegevoegd  
  • 16 toffe reacties op reviewsites van blije gasten ontvangen
  • 2971 supportvragen succesvol afgehandeld

We genoten van leuke en gezellige gasten, heerlijk zomerweer, mooie coronaproof evenementen en bovenal van ons prachtige waterrijke gebied! Na oktober mochten wij in de winterstand. Maar ook nu zitten we niet stil. We bruisen weer van de plannetjes, zijn bezig met onderhoud om de camping (nog) mooier en duurzamer te maken. Een tipje van de sluier:

Don’t throw it away, it can be used in some other way
Die ene tomaat of dat laatste beetje afwasmiddel, wat doe je ermee als je weer naar huis gaat? Weggooien? Nee dat is zonde! Maar wat dan? Voor dit kampeerdilemma hebben wij vanaf het nieuwe campingseizoen de oplossing: de No waste kast. Hiermee help je zowel een medekampeerder als de natuur een beetje. Leg die overgebleven tomaat dus maar in de No waste kast voordat je weggaat! De volgende gast is blij verrast en adopteert met liefde jouw achtergelaten tomaat. 

I want to ride my bicycle….
Nederland is een echt fietsland, maar wat is er nu leuker dan tijdens een fietstocht én lekker sportief bezig te zijn én fijn culinair te genieten? En dat ook nog eens coronaproof! Voor seizoen 2021 ontwikkelen we voor jullie een coronaproof fietstocht in onze mooie omgeving. De route van zo’n 24,5 km start in Heeg en eindigt in Sneek. Onderweg zijn diverse stoppunten opgenomen om even bij te komen en te genieten van een lokaal hapje of drankje. Alle versnaperingen zijn af te halen en kun je buiten op bankjes in de buurt nuttigen. De fietstijd bedraagt ongeveer anderhalf uur, maar je kunt er  gerust een dagje uit van maken.  De fietsroute is af te halen bij onze receptie.

Geen coronasleur in 2021!
Iets leuks ondernemen in de buurt van Heeg? Denk dan eens aan een tocht met paard & wagen in de omgeving van Hommerts. Een extra lichtpuntje is dat er ook s’ avonds een ritje gemaakt kan worden. Noteer alvast in je agenda dat je in het nieuwe seizoen even langsloopt bij onze receptie voor meer info over dit avontuurlijke uitje. 

Hou je niet van paarden, maar heb je meer met cultuur? Kunst naar buiten maakt op een verrassende manier kunstwerken uit Friese collecties toegankelijk. Beleef kunst tijdens een wandeling of fietstocht, als of niet in combinatie met museumbezoek. Bankjes in het Friese landschap markeren plekken waar kunstwerken zijn ontstaan. Meer weten over het kunstwerk? Ga lekker zitten. Geniet van het uitzicht. Open de website van Kunst naar buiten, scan de QR-code op het bankje en ontdek zo het verhaal achter een topstuk uit een Fries museum. Kunst naar Buiten is een initiatief van het Jopie Huisman Museum en een samenwerking tussen de Friese musea, waaronder Museum Belvédère, Museum Drachten, Fries Scheepvaart museum, Fries Museum, Hannemahuis, Museum Hindeloopen, Tresoar en het Jopie Huisman Museum. Meer info op de website: www.kunstnaarbuiten.nl

De tiid hald gjin skoft…..*
Door de COVID-19 situatie van dit jaar nam de interesse in kamperen toe. Dat was ook voor ons duidelijk merkbaar. Vanwege deze grote belangstelling konden we niet alle kampeerliefhebbers hun gewenste grassprietjes bieden, omdat echt alles he-le-maal volgeboekt was. Komend seizoen verwachten we weer een grote vraag naar grassprieten, daarom attenderen we je er graag even op om niet te lang te wachten met reserveren. Boeken is al mogelijk vanaf 1 januari 2021 en hierbij geldt: ‘Die eerst komt, die eerst maalt’.

En tot slot wij verwelkomen jullie allemaal heel graag in het nieuwe seizoen! Maak er ondanks de corona een mooie decembermaand van. Op naar 2021 en betere tijden!  Hartelijke groet, de Polletjes

*) Fries voor ‘De tijd staat niet stil…..*

Bekijk hier de nieuwsbrief