Camping aan het water

Watersportcamping Heeg ligt direct aan het water in Friesland. Spetteren en spelen op het zandstrandje, met een bootje het water op of actief aan de watersport… Het kan hier allemaal! Benieuwd naar het verhaal achter deze leuke camping? Wij gingen in gesprek.

Het verhaal
Hebben jullie altijd al de droom gehad om ooit campingeigenaar te zijn?
“Ik heb altijd voor mensen willen zorgen. Mensen beter maken. Toen ik 17 was leek het een logische keuze om de verpleging in te gaan. Toen ik Jacob leerde kennen ben ik bij hem in Friesland gaan wonen, in Heeg. Hij had een technisch service bedrijf en droomde altijd al van ‘iets met toerisme’. In het dorp had hij een paar oude huisjes verbouwd en in de verhuur voor toeristen. Samen met zijn oom Arjan trok hij regelmatig door deze provincie, opzoek naar een mooi toeristisch bedrijf om te kopen. Het had net zo goed een haven kunnen worden. Uiteindelijk werd het de camping uit zijn eigen dorp! Ik had vroeger wel gekampeerd, maar heb vooral de watersport (zeilen) van mijn ouders meegekregen. Er is natuurlijk veel overlap tussen zeilen en slapen op een boot en kamperen. Beide geven het gevoel van vrijheid mee en laten je buiten je comfortzone leven. En in beide gevallen is de kans op mooie ontmoetingen met geestverwanten groot. Daarnaast leef je bij beide meer met en in de natuur. De natuur is een goede habitat om echt weer tot jezelf te kunnen komen.”
Kampeerde je vroeger zelf vaak?
“Niet vaak, maar wel zo vaak dat ik een eigen tentje en kampeeruitrusting had. Kamperen in een tentje deed ik misschien twee of drie keer per jaar.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een watersportcamping te beginnen? 
“Het was Jacob die het idee had, ik heb me aangesloten en ben erin gestapt. Ik had geen idee aan wat voor een avontuur ik zou beginnen! Wat een geluk is het dan dat we allebei zoveel plezier beleven aan dit mooie vak: grassprietverhuurder!”

Wat vind je zelf het allerleukste aan jullie camping?
“Mag ik maar een ding benoemen? Dat kan ik niet, het is juist de combinatie van verschillende aspecten:

– De bijzondere en inspirerende gasten
– Het kunnen leven in de seizoenen
– Het ontwikkelen en verbeteren, vaak met partners uit de creatieve sector
– Super makkelijk te combineren met een gezin (we hebben vijf kinderen en inmiddels ook al een kleinkind!)”

Wat zijn jullie dromen voor de toekomst van Watersportcamping Heeg?
“We zouden over een paar jaar graag de meest gastvriendelijke camping voor onze doelgroep willen zijn. Door de producten, diensten en service helemaal op hen af te stemmen en samen met hen te ontwikkelen. We werken met de door ons zelf ontwikkelde methode V.A.M.P. – vernieuwend, anders, MVO & persoonlijke aandacht.

Wij en de dingen moeten vamp-en. Over een paar jaar zijn we daar nog veel verder in. Elk jaar maken we wel weer een paar stappen in de voor ons goede richting. Je ziet dat een bepaald type gast steeds meer afstoot. Maar we worden ook steeds meer en meer gewaardeerd door andere gasten. We zijn nu eenmaal geen camping voor watjes, zal ik maar zeggen. Onze gasten gaan naar huis met meer energie en verhalen in hun donder dan toen ze kwamen. Misschien hebben ze meegedaan aan de zaterdagochtend bootcamp of zijn ze voor dag en dauw met een kano het natuurgebied in getrokken om de zon op te zien komen en de natuur te horen ontwaken.”

Wil je verder nog iets kwijt?
“Mocht je na het lezen van dit artikel nu denken: ‘hier wil ik zelf ook wel eens komen kamperen’, dan krijg je een avond een gratis veld-hout kacheltje (t.w.v. €17,50). Een extra warm welkom dus, maar let op; alleen voor lezers van dit artikel & op is op!”

bron: http://www.bijzonderecamping.nl/