Film en natuur als ingrediënten bij openluchtfestival in Heeg

Gezamenlijk onvergetelijke films onder de sterrenhemel zien. Dat kan dit weekeinde in Heeg. Op de watersportcamping vindt van vrijdagavond tot en met zondag de allereerste editie van Nachtkijkers plaats, een openluchtfestival waar film en natuur elkaar vinden.

Zo’n honderd mensen hebben zich al opgegeven voor het weekeinde. De organisatie is in handen van Dorrit Jorritsma en Anne van der Klift. “Bij muziekfestivals is het heel normaal om een weekend te kamperen”, zeggen ze, “maar filmfestivals vinden vaak in een meer officiële setting plaats. Terwijl samen film kijken en kamperen beide verbroederen.”

Op twee plakken op de camping worden films vertoond vanaf het moment dat de zon ondergaat. “Maar overdag is er ook genoeg te beleven en te relaxen. Dat is toch ook wel een beetje het doel van het festival.”

Films
Bij Nachtkijkers worden films gedraaid met thema’s als ‘De Millennial’ en ‘Stad vs. Natuur’. Onder andere Independent Boy (Kars, 2017), Out of Nature (Giæver & Vold, 2014) en Hunt for the Wilderpeople (Waititi, 2016) zullen te zien zijn.

Bron: Omrop Fryslan