Het Nachtkijkers Filmfestival in Heeg

Het Nachtkijkers Filmfestival in Heeg gaat tijdens het weekend van 31 augustus samen met Natte Haring en New Noardic Wave aandacht besteden aan de Friese filmcultuur.

Samen met New Noardic Wave, het nieuwe platform voor Friese film en media, wordt een selectie van bijzondere korte Friese films vertoond. De films hebben raakvlakken met de twee hoofdthema’s van het Nachtkijkers Filmfestival, namelijk: ‘De Millennial’ en ‘Stad & natuur’. Het filmcollectief Natte Haring maakt daarnaast korte films op unieke locaties in Friesland. Voor hun korte film Drie Mensen Vinden een Auto wonnen ze in 2016 de publieksprijs in Babelsberg. Regisseur Max Lunter zal tijdens het Nachtkijkers Filmfestival aanwezig zijn.

Eerder maakte het Nachtkijkers Filmfestival al bekend een partner in het Noordelijk Filmfestival te hebben gevonden. Samen met hen worden er 2 publiekstrekkers van de afgelopen edities van het NFF vertoond, namelijk Out of Nature (Giæver, 2014) en Vincent (Van Rompaey, 2016). Door nu met Natte Haring en New Noardic Wave samen te werken, ontstaat er een mogelijkheid om de Noordelijke filmcultuur te presenteren.

Andere films die tijdens het weekend vertoond zullen worden zijn onder meer Oh Boy (Gester, 2012), The Florida Project (Baker, 2017), Trainspotting (Boyle, 1996) en Independent Boy (Kars, 2017). Het Nachtkijkers Filmfestival maakt deel uit van Leeuwarden-Fryslân 2018 en vindt plaats in het weekend van 31 augustus tot 2 september op de Watersportcamping in Heeg. Overdag zullen er zomerse activiteiten georganiseerd worden, terwijl er onder andere in samenwerking met 3310 – School for Millennials interessante workshops gegeven worden.

Early-bird-kaartjes (€65) zijn nog tot 31 juli te koop en gelden voor het hele weekend inclusief campingplaats. Daarnaast zijn er voor vriendengroepen groepstickets en voor luxe kampeerders tickets incl. overnachting in een chalet. De kaartverkoop gaat via www.nachtkijkersfilmfestival.nl.

bron: Sneeker Nieuwsblad