Wethouder Stella van Gent opent het Nachtkijkers Filmfestival

HEEG Stella van Gent, wethouder van cultuur voor de gemeente Súdwest-Fryslân (PVDA), opent eind deze maand het nieuwe Nachtkijkers Filmfestival in Heeg.
Van 31 augustus tot 2 september vindt op de Watersportcamping in Heeg de allereerste editie van het unieke Nachtkijkers Filmfestival plaats. Om dit culturele hoogtepunt te vieren, wordt het festival door wethouder Stella van Gent geopend. Van 17:00 tot 19:00 uur arriveren de gasten op het terrein, waarna om 19:45 uur de uit Leeuwarden afkomstige band DELORE de bezoekers verwelkomt. Vervolgens opent wethouder Stella van Gent het festival officieel om 20:30 uur en starten om 21:00 uur de eerste films, namelijk Vincent (Van Rompaey, 2016) en The Florida Project (Baker, 2017).

Het Nachtkijkers Filmfestival is een uniek concept, waarbij films kijken in de openlucht gecombineerd wordt met kamperen. Tijdens deze eerste editie worden films getoond rondom de thema’s ‘de Millennial’ en ‘Stad vs. Natuur’. Onder andere Independent Boy (Kars, 2017), Out of Nature (Giæver & Vold, 2014) en Hunt for the Wilderpeople (Waititi, 2016) vallen binnen deze thema’s. Voor het filmprogramma werkt het Nachtkijkers Filmfestival nauw samen met organisaties als New Noardic Wave en het Noordelijk Filmfestival. Daarnaast kunnen bezoekers overdag onder meer genieten van verschillende muziekoptredens, gesprekken met Friese filmmakers en een workshop van 3310 – School for Millennials. Het festival wordt geheel belangeloos georganiseerd door Anne van der Klift en Dorrit Jorritsma, die het idee voor het festival opdeden op een soortgelijk festival in de buurt van Berlijn.

Het Nachtkijkers Filmfestival maakt deel uit van Leeuwarden-Fryslân 2018 en vindt plaats in het weekend van 31 augustus tot 2 september op de Watersportcamping in Heeg. Weekendtickets zijn via www.nachtkijkersfilmfestival.nl te koop en gelden voor het hele weekend inclusief campingplaats. Daarnaast zijn er voor vriendengroepen groepstickets en voor luxe kampeerders tickets incl. overnachting in een chalet. Losse avondkaarten zijn bij VVV Heeg en de ingang te koop en gelden alleen voor het filmprogramma.

Bron: Sneekernieuwsblad