Vrijbrief: EN WAT GAAN JULI DOEN DEZE ZOMER?

Daar is ie dan! Juli, de eerste volop zomermaand. Tijd om je hoofd leeg te maken. Een picknickmand te vullen. Te mijmeren over de vakantie die aan je voeten ligt. Een maand vol verwachtingen, vol plannen, of juist helemaal niks. Agenda leeg en maar zien wat er op je af komt. Zoals….

Eco-chic kamperen: versier én red de wereld
Versieren en gezellig maken. Wie houdt er niet van? Wat slingers, een lichtketting aan de (voor)tent of een kleedje van plasticbuitenkleed.nl. Niet alleen je kampeerplek fleurt op, maar de wereld ook nog eens. Want hun leuke kleden zijn allemaal gemaakt van gerecycled plastic zoals oude petflessen. En ze kunnen tegen een buitje. Je kunt ze dus gewoon buiten laten liggen.

Tot zonsondergang!
Erop uit, of gewoon lekker een beetje campinghangen, met of zonder scheepslimonade. Vakantie! Ga naar een lokaal winkeltje, haal daar een lekker flesje wijn/ sangria, neem een stokbroodje met Spaanse ham. En geniet ’s avonds op het dijkje van de fenomenale zonsondergangen waar camping Vrijhaven om bekend staat!
Zonsondergang reserveren? Bel Camping Vrijhaven!

Erop uit, naar iets of een beetje dobberen?
Sup, zeilboot of kano, je kunt het allemaal huren bij ons. Of wat te denken van gewoon lui lekker dobberen in onze Dutchtub. Boek in juli nog snel een avondje de Dutchtub. Meld bij het reserveren Vrijbrief 4 en krijg er zomaar gratis 4 ijsjes van Zimpel bij!

Back to the seventies
Altijd al eens naar een Friestalige theatervoorstelling in de openlucht willen gaan? Ga dan eens naar het Iepenloftspul in het schattige buurtschapje Snakkerbuorren, net boven Leeuwarden. Op 1, 6, 7 en 8 juli speelt er de voorstelling De Kommune, gebaseerd op een komisch Deens drama. Erik en Anne leiden een gelukkig leven met dochter Freja, maar willen verandering. Ze starten een commune met vrienden. De droom wordt werkelijkheid wanneer iedereen in de villa trekt en er een hechte gemeenschap ontstaat. Locatie: Doarpstûn, Oan ’e Dyk 56, Snakkerbuorren. De voorstelling start om 21 u. Kaarten à 20€ p.p. bestellen via mail: iepenloftspulsnakkerbuorren@gmail.com

Epic Style maakt een zomers uitstapje!
Net als voorgaande zomers opent Epic Style in het weekend van 15/16 juli a.s. haar te gekke pop-up store vol preloved, handpicked hoogwaardige fashion items. Neem gezellig een kijkje bij het toiletgebouw achter de receptie en sla je slag! Openingstijden: zaterdag van 14-16 u. en zondag van 10-12 u.

Alleen een gebroken hart kan je misschien niet mooi lijmen, maar…
Je hoeft nooit meer te schrikken als je favoriete vaas kapot valt want gelukkig is er kintsugi. Doe je mee aan deze leuke workshop onder leiding van Annemarie Stadhouders? Laat je meenemen in een eeuwenoude Japanse kunstvorm waarin je gebroken servies herstelt met goudlijnen. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. Een mooie gedachte in deze wegwerpmaatschappij, waarin perfectie als norm wordt gezien. Juist door het benadrukken van de breuklijnen met goud benadruk je ook dat imperfecties gezien mogen worden.

Zaterdag 15 juli, 10.30 u. bij het strandbarretje Zimpel, kost 15€. Duur ca. 90 min. Let op graag asap aanmelden want vol = vol. Iedereen van 8-88 kan meedoen.
Inclusief porselein en verdere benodigdheden, maar neem ook gerust je lievelingskopje, vaas of bord mee.

Wat spoken Karin en Jacob zoal uit tijdens hun winterslaap?
Tijdens hun winterslaap zijn Karin en Jacob meestal in een diepe, rustige slaap Ze gebruiken de tijd om te herstellen van het intensieve seizoen en op te laden voor het komende seizoen.
En als ze dan toch eens even lekker willen uitwaaien en wat smikkelen doen ze dat bij Paviljoen ’t Mar in Mirns.
Tip: Ga ook eens kijken! Het ligt aan het IJsselmeer en je geniet er van adembenemende uitzichten en verrukkelijke gerechten. ‘t Mar, Murnserdyk 46a, 8573 WP Mirns 0514-256375 welkom@paviljoentmar.nl