Vrijbrief: EVEN LEKKER.LEVEN VOOR EVEN VOOR ALTIJD.

Bijna de kortste nacht. Zomervibes liggen al op de loer. De circulaire tiny houses zijn praktisch af en de kampeerplaatsen zijn bijna helemaal volgeboekt voor het hoogseizoen! Juni is ook het ideale moment om nog snel een onvergetelijk weekendje weg te plannen. Even niksen, of juist avonturieren. Even diep ademhalen, of buiten adem raken. Even lekker dobberen op het water, of de dobber van je hengel uitwerpen. EVEN.LEKKER.LEVEN. op het leukste stukje aarde!

EEN ODE AAN DE ACTIEFILM – Dat móet je zien!
Hou je van dans en van actiefilms dan mag je deze voorstelling niet missen. Super trots zijn we dat we Lennie Visser van Boost Producties met haar team mogen verwelkomen. Boost produceert o.a. voor festivals en op locatie beeldend acrobatisch theater. Nog net op de valreep van deze maand, op zaterdag 27 mei, brengt dit theatergezelschap de circus-/slapstickvoorstelling Knock, Knock who’s there naar onze camping. Start 16.30 u. op veldje vijf. Meer weten? boostproducties.nl

HOTSPOT VAN DE MAAND
“Je voelt niks bij een gerecht, totdat je je richt op de wortels”. Die wortels zijn chefkok Stefan Visser. Zijn keuken is het centrale punt, hieromheen is alles gebouwd en hierop is de hele entourage aangepast. De gerechten van STEEF zijn het middelpunt. Stefan tovert creatieve gerechten met een lokale twist op het bord. Het verrassingsmenu is een ware smaaksensatie. Kortom een echte foodie-bestemming, waar het voor iedereen een smakelijk feest is. restaurant-steef.nl, Tweebaksmarkt 47, Leeuwarden, 06 30815678. Bereikbaar di t/m za tussen 11 en 17 u.

LEEUWARDEN, LJOUWERT, LEOVARDIA
Bezoek de stad van de Nassaus. Jaja, de leden van de koninklijke familie. Er is niet alleen veel historie te zien, maar er zijn ook fantastisch leuke winkeltjes om in te grasduinen. En als je er dan toch bent, kijk dan eens in de Vijzelstraat. Een prachtig, ietsje verscholen straatje vol met leuke winkels zoals bv. Meet Mister Fred. In deze bijzondere concept store voor kinderen vind je de leukste hebbedingetjes en cadeautjes. Van nieuw tot tweedehands. Mister Fred is altijd op zoek naar mooie kleine labels en kunstenaars en blijft weg van de ‘commerciële’ paden. meetmisterfred-shop.com, Vijzelstraat 10, Leeuwarden. Open wo t/m za van 11 tot 17 uur.

LEG JE OOR TE LUISTER IN FRANEKER
Leg je oor te luister bij 41 verhalen op bijzondere locaties in de binnenstad van het charmante stadje Franeker. Franeker heeft als oude academiestad veel geheimen. Vanaf nu ontdek je een aantal van die verborgen verhalen met je telefoon. Op alle locaties kun je een QR-code scannen.Vanuit Franeker muren hoor je zo karakters uit het verleden en nu vertellen.
Korte verhaaltjes. Ontroerende, grappige en soms strenge verhaaltjes over de stad en haar geschiedenis. Luister ze allemaal! Ieder moment van de dag en helemaal gratis. franeker.frl/stemmenvanfraneker

CAMPINGWEETJE…
Eén van de onmisbare krachten van de camping ons duurzaam maaiapparaat is? Hij is speciaal, want hij rijdt namelijk op blauwe diesel. Dankzij deze groene held ziet de camping er altijd mooi uit en hij is ook nog eens aardig voor het milieu.