Vrijbrief: KAMPVUUR, MARSHMALLOWS EN AVONTUUR

Het is lente en wij staan op camping VRIJHAVEN alweer te popelen. Zet 1 april dikgedrukt in je agenda, want dan is het zover: wij gaan weer los en willen dat jij erbij bent. Pak dus je tent, caravan of camper, zet je zonnebril op en kom met ons genieten van al het moois dat de lente te bieden heeft.

Bye bye zand, hello Buvanha
Hey vakantieganger, ken jij het ongemak van een normale handdoek op reis? Zo’n logge doek waarmee je koffer meteen half vol zit? Het lijkt het wel alsof-ie het hele strand met zich meesleept en na een paar keer gebruiken begint-ie ook nog eens muf te ruiken. Herkenbaar? Nou, het nieuwe trendy reismerk Buvanha heeft dé oplossing gevonden. Ze ontwierpen een handdoek in een compact formaatje. Hij blijft zandvrij, droogt snel op en is super absorberend. Én ook nog eens duurzaam en stylish, want deze handdoek is een coole upcycle van een oude plastic fles. Wij zijn FAN! 
Meer weten? www.buvanha.nl

Pluk de dag (en het fruit)
Ook dit jaar weer een aantal verborgen pareltjes. Hier de eerste: In het mooie Bakkeveen staat het oeroude landgoed De Slotplaats. Mieke en Jouke zijn de trotse eigenaren van deze plek waar gezondheid, kruiden, natuur, educatie en beleving samenkomen. Je kunt er heerlijk wandelen en fruit plukken en genieten van de rustgevende omgeving. In het restaurant eet je lekkere gezonde gerechten met producten rechtstreeks uit hun achtertuin. Het Koetshuis herbergt een (snoep)winkeltje met lekkernijen uit de regio. Voor elke euro die je er uitgeeft, stort de familie €0,10 cent naar Natuurmonumenten. Bezoek het landgoed op de Foarwurker Wei 3, 9243 JZ in Bakkeveen op woensdag en donderdag van 10-17 en vrijdag t/m zondag van 10-22 u.

Koningsmarkt Joure
Donderdag 27 april is van 8
tot 17 u. de traditionele
Koningsmarkt in het centrum van Joure: een bruisende braderie, plantenmarkt en kindervrijmarkt. Slenter langs de kraampjes, geniet van typisch Friese lekkernijen en vier de verjaardag van onze koning mee in stijl.

Naar het theater in Sneek
Zaterdag 29 april speelt in Theater Sneek de voorstelling “In de schaduw van Rembrandt”. In deze theatervoorstelling vertelt Julika Marijn het verhaal van de tweede vrouw van Rembrandt: Geertje Dircx. Tegen het decor van de Gouden Eeuw laat Julika de vrouw aan het woord die de schaduwkant van Rembrandt aan den lijve ondervond. Over liefde, jaloezie en de positie van vrouwen in de 17e eeuw. Indrukwekkend en ontroerend.
Kaarten bestel je via: theatersneek.nl.
Aanvang 20.15 u.

Top tips voor april!
Eén nacht per maand is het volle maan. Op 1 april mag je op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen (zie voorpagina ) met de boswachter mee op pad om dit mystieke natuurverschijnsel te bewonderen. Je dwaalt door de in stilte gehulde bossen en over door de maanverlichte velden. De vollemaanswandeling start om 20 u.
Aanmelden kan via:
www.bakkeveen.nl/agenda/vollemaanwandeling-op-slotplaats/