Vrijbrief: WAT IS NOU VAKANTIE? NOU, DÍT IS VAKANTIE!

Hoogzomer, zwoele lome avonden en vooral niets hoeven. Hier op camping Vrijhaven vind je rust in het kleine alledaagse. Een fijn boek, zelf limonadesiroop maken van heerlijke zomerse vruchten of dat lekker geurende kopje koffie om de dag mee te starten. Hou je van meer spektakel? Dat kan natuurlijk óók: beleef het skûtsjesilen, ga kiten, onderneem een enorme SUP-tocht of maak nieuwe vrienden en ga samen ‘slurpen’ op het dijkje.
Alles kan, niets moet. Vrijheid, blijheid, dat is – wees eerlijk – toch het motto van een fijne vakantie?

Love and marriage, go together like…
De liefde vieren tussen natuurschoon, wat is er niet mooier, en daar dan trouwen. In een ongedwongen festivalsfeer. Eind deze maand is het weer zover. We hebben weer een bruiloft op de camping!

Onderbroekenfun
Lingerie: elke vrouw voelt zich beter en straalt meer met mooie lingerie. Dit nieuwe concept is pas door Karin ontdekt. Hu’hum, nu pas ja! Snap je nu waarom ze zo straalt? Al dat moois haalt ze bij MUSA intimates in Utrecht, want die maken lingerie van, hou-je-vast, bananen. En je kent Karin….. Wil je als vrouw mooie lingerie dragen en ook iets goeds doen voor de wereld dan zijn je opties beperkt. MUSA brengt daar verandering in. En ze maken zich ook nog eens hard voor vrouwenempowerment. Je snapt het: wij vrouwen van team Vrijhaven team worden hier blij van.

Friese sporten: van kaatsen tot fierljeppen
Friesland heeft heel wat spannende en typisch Friese sporten. Hier wat tips
voor de komende maand:

In de 2e week van augustus de spannende race tussen de 14 prachtige SKS-skûtsjes
tijdens het jaarlijkse skûtsjesilen. Wie gaat er als eerste over de finish? Vrijdag 11/8 vanuit Elahuizen en maandag 14/8 vanuit Woudsend. Na de SKS start het IFKS-kampioenschap. Maandag 21 augustus strijden ca. 65 skûtsjes vanuit Heeg om de kampioenstitel.

Fierljeppen is een officiële sport in Friesland. Het doel? Met een lange stok zover mogelijk springen, zonder daarbij op je snuit in de sloot te belanden. Maak het mee op 3, 5, 22, 23 en 24 augustus in het leuke dorpje het Heidenskip.
Op 9 en 12 augustus kun je ook een kijkje nemen bij wedstrijden in IJlst.

2 augustus en niks te doen? Hup, naar Friesland kaatsen kijken Want in Franeker is de PC, de
legendarische sportklassieker. Het hoogtepunt van het kaatsseizoen. Móet je echt een keer meemaken! Meer info: waterlandvanfriesland.nl

Grutte Pier, een rover of een redder?
Na de rondleiding bij De Tiid in Bolsward mag je daar zelf over oordelen. Alleen de aanblik van dit Cultuurhistorisch Centrum is de moeite meer dan waard. Het is gevestigd in het prachtige stadshuiscomplex in Bolsward. Dompel je onder in wat lokale geschiedenis. Leer Titus Brandsma, Gysbert Japicx en Trijntje Hilarides wat beter kennen. En zoals bij meerdere gebeurtenissen uit het verleden, heeft ook deze regio omstreden historische momenten. De Tiid werpt de dilemma’s die dit met zich meebrengt op en laat bezoekers er zelf over nadenken. Was Grutte Pier bijvoorbeeld nou een held of een bandiet? Een van de hoogtepunten van je bezoek is zonder twijfel de torenzolder. Volg een rondleiding door de beroemde plek, maar reserveer wel even van tevoren. Het museum bevindt vindt onderdak in het gelijknamige cultureel centrum, waar je ook gezellige horeca vindt!
Tel: 0515-53 43 33 detiid.nl

Zen onder de blote hemel
Laat je innerlijke zen-meester(es) ontwaken te midden van de natuur en geef jezelf een welverdiende energieboost! Vergeet de stress van alledag. Meld je aan voor een ademwerk- en/of yogales van onze vriendin Carina Grimm begin augustus. Kosten p.p. € 10. Zelf even een handdoek en/of matje meenemen. En graag vooraf even aanmelden bij onze receptie! grimm-yoga-coaching.de