WAT IZZER ALLEMAAL WEER AAN DE HAND?

Ah…..de lentekriebels! Wie voelt ze niet? Die onweerstaanbare drang om de nieuwste zomerse snufjes te ontdekken, de kampeeruitrusting op te frissen en je voor te bereiden op nieuwe campingavonturen. Dus trek die fladderige rokjes en die shorts maar uit de kast, pak je kampeerspullen, want de lente wacht op niemand!

Een duurzame schoen en een goede deal!

95percent.nl verlengt de levensduur van schoenen door ze te herstellen en een nieuw thuis te geven. Soms, door een klein detail zoals een los veterringetje na slechts één dag dragen, kunnen schoenen niet meer in de winkel worden verkocht. Het is hartverscheurend, want vaak zijn deze schoenen nog zo goed als nieuw. 95percent schaft deze retourschoenen voor een voordelige prijs aan, herstelt ze en gunt ze een plekje waar ze gewaardeerd worden!

95percent.nl

Of wat te denken van deze gezellige sneakers

In Den Haag werken de zussen Jessica, Lisa en Claire met hun vader aan een groene missie: Vegan sneakers gemaakt van 100% bamboe, canvas en natuurlijk rubber. Met trots gebruiken ze een speciaal patent voor het weven van bamboe zonder toevoegingen. Met deze schoenen streven ze naar duurzaamheid en ondersteuning van eerlijke arbeidsomstandigheden. “Onze missie gaat verder dan schoenen maken,” zegt een van de zussen enthousiast, “we willen een beweging creëren die liefde voor onze planeet omarmt, stap voor stap.”

bamburista.com

Ontdek de Magie van de Natuur

De natuur! De frisse lucht, het getjilp van vogels, en die heerlijke geur van bloemen in volle bloei. Heerlijk uitnodigend, maar laten we eerlijk zijn, hoe goed kennen we eigenlijk de natuur om ons heen? Zien we meer dan alleen een torretje, of kennen we echt het verhaal achter dat schattige plantje dat zo vrolijk bloeit?

Gelukkig hoeven we niet langer te gissen! Met de magie van technologie wordt het verkennen van de natuur een leuk avontuur.

Seek – Waar wonderen wachten om ontdekt te worden. Richt gewoon je camera op een plant en laat de magie gebeuren!

iNaturalist – Ontdek de geheimen van Moeder Natuur. Hoewel misschien iets minder intuïtief dan Seek, biedt iNaturalist een schat aan informatie over de flora en fauna om ons heen.

Pl@ntnet – Laat de natuur tot leven komen voor je ogen. Met Pl@ntnet is het alsof je je eigen botanische gids hebt.

Merlin – Een symfonie van vogelgezang wacht op jou. Deze app is speciaal voor de vogelliefhebbers onder ons. Neem het geluid van een vogel op en laat Merlin je vertellen welke soort je hoort.

Dit is nu zo’n tentoonstelling, die je gewoon moet zien!

Kleding uit de jaren ’70 tot aan aankopen van twee weken geleden in boetiekjes in Amsterdam: door te mixen, spelen met kleuren, stijlen, texturen, oud en nieuw, maakt CP Berbée haar outfits zodanig dat die alleen maar van haar kunnen zijn. Kleding is in haar ogen een persoonlijke expressievorm die losstaat van de tijd. Haar meest geliefde outfits heeft ze laten fotograferen op inspirerende plekken in binnen- en buitenland, en deze komen in het museum te hangen.CP Berbée: Onder Vrouwen. Tot 25 mei te zien in aan de Voorstraat 35 in Franeker.

museummartena.nl

Play & stay

Ook dit jaar hopen we weer met leuke ruiltjes onze camping mooier te kunnen maken. We hebben alweer wat kooltjes in het vuur liggen. Mocht jij nog een leuk idee hebben waarmee we kunnen gaan ruilen, of mocht jij nog gasten kennen die iets leuks op de camping kunnen doen? Laat het ons weten! hello@campingvrijhaven.nl

Download de nieuwsbrief